Beboerindflydelse:
På Sct. Mikkel aftaler borgeren en plan og en struktur for din hverdag sammen med det faglige team. Aftalen laves på baggrund af den handleplan, som er lavet sammen med betalingskommunen. Der afholdes uge-samtaler, hvor hverdagen evalueres sammen med teamet.
Derudover kan der også aftales helt specifikke træningsforløb, som for eksempel, at man øver sig i at køre i bus selv.
En gang om måneden afholdes der beboermøde sammen med ledelsen på Sct. Mikkel. Her har man som beboer mulighed for at få indflydelse på for eksempel planlægning af aktiviteter og lignende. Generelt er der på Sct. Mikkel høj grad af borgerindflydelse på de beslutninger, der vedrører fællesskabet i huset.
Samarbejde med pårørende
To gange om året - sommer og vinter - afholdes der arrangementer for borgernes pårørende. Her kan man som borger invitere et vist antal pårørende med. Der er tale om en sommerfest og en fest i anledning af julen. Der kan være underholdning som musik og amerikansk lotteri, afholdt af Sct. Mikkels Støtteforening "Sct. Mikkels Venner", hvor man som pårørende og borger er velkommen til at blive medlem og deltage aktivt.
Der samarbejdes med de pårørende ud fra, at det samtykke som den enkelte borger har givet samtykke til, og Sct. Mikkel respekterer den enkeltes grænser i forhold til samarbejdet med de pårørende.