Hvis du vil vide mere om AFFI, så kontakt Rikke Vorre Pedersen på mail eller på Tlf.: 2116 1585.
Vi tilbyder og tilrettelægger undervisning, der er tilpasset jeres behov.
Læs om AFFI metoden i Sundhedsstyrelsens Demenshåndbog side 88.
Håndbogen "Metoder til at forstå adfærdsmæssige og psykiske sygdomme i praksis" kan downloades her.
Kort om AFFI
AFFI-metoden - i daglig tale AFFI - er inspireret af integrationen af GAF (Global Assessment of Functioning og miljøterapeutiske principper.
AFFI er en udvidelse og differentiering svarende til funktionsniveauerne 1-15 i GAF og tilsvarende differentiering af de miljøterapeutiske niveauer indenfor områderne beskyttelse og støtte.
Metoden er udviklet ved Gårdhaven og Pilebakken i Region Midtjylland. De fleste beboere her er borgere med svære kognitive og eksekutive skader, som medfører tab af sociale kompetencer og færdigheder og grænseoverskridende adfærd - noget der vanskeliggør samvær med andre mennesker.
Beboernes skader betyder bla., at de kan være meget påvirkelige af stimuli. Deres evne til egenomsorg er ofte stærkt reduceret og deres måde at give udtryk for frustration og behov, kan opleves som uhensigtsmæssig. Uden medarbejderens beskyttelse og støtte, risikerer beboerne at udsætte sig selv eller andre for skader.
Beboerne kan ikke træne deres funktioner bevidst, men de kan udnytte de ressourcer de har, hvis det sker i et trygt og overskueligt miljø. Dette stiller særlige krav til medarbejdernes evne til at skabe den rette rytme og de rette omgivelser, som er tilpasset den enkelte person og situationen.
AFFI bidrager til faglig refleksion og til at tage en kvalificeret beslutning om indsatsen. Samtidig danner AFFI en faglig funderet basis, som medfører, at medarbejderen kan yde en præcist tilpasset og ensartet indsatser ift. beboerens aktuelle funktionsniveau.